LIV

En föreställning om mänskliga rättigheter & vår tid på jorden

80 medverkande från över 10 länder

Premiär 22 oktober kl. 20.00 i S:t Jacobs kyrka, Stockholm.

 

 

 


I oktober fyller Vox Pacis 10 år. Det firar vi med föreställningen LIV  som lyfter fram frågor om mänskliga rättigheter och vår tid på jorden. Missa inte detta unika evenemang som också blir Vox Pacis sista stora föreställning.  Premiär den 22 oktober kl. 20.00 i S:t Jacobs kyrka i Stockholm. Spelas även på FN-dagen den 24 oktober och tisdagen 25 oktober.      

Anis Moin, en av Vox Pacis artister, har valt ut delar från FNs Mänskliga Rättigheters deklaration, översatt dem till 10 olika språk och komponerat. Jonas Dominique har funnit ett tonspråk med orientalisk klangbotten och vävt samman allt till  en helhet och ny komposition. 

Många av Vox artister som varit med från början återkommer, men vi får även träffa nya. Ett 80-tal medverkande från över tio länder medverkar i denna föreställning, där det sjungs och talas svenska, engelska, hebreiska, arabiska, persiska, hindi, tibetanska, sanskrit, syrianska. Tillsammans med våra vänner fåglarna skapas Jubileumsföreställningen LIV som framförs av olika körer, solister, dansare, rappare, musiker och skådespelare. Från sin himmel stiger Sigrid Kahle ned och besöker oss. Hon har något att säga. Tänkt har hon gjort sen hon lämnade jordelivet. 

Med föreställningen LIV vill vi locka till mångfaldsskratt och eftertanke. Hur förlöser man trauman från övergrepp och förföljelser är frågor som vi hela tiden ställer oss. Och hur gestaltas det konstnärligt?  Under en tio-årsperiod har vi undersökt mångfald i olika konstnärliga konstellationer och genrer. Och försökt skapat ett tredje scenspråk tillsammans.  Varför? Jo, vi tror att det är viktigt att i en global samhällsförändring finna ett nytt konstnärligt uttryck som korresponderar med ett nytt medvetande. Från ett jag till ett vi. Den andre som inkluderande. Koncept kräver intensiv interaktion men också att vi prövar stigar som ännu inte är bestigna. Till det krävs fantasi, nätverk, problemlösningar och ekonomi. I längden hoppas vi att det ska inspirera till en ny värld. Fred istället för krig. Vi tror att det som sker i det lilla – på scenen – också kan ske i det stora.

 

Se delar av föreställningen i trailern nedan

Tio år på tre minuter

Titta på några av Vox Pacis artister som medverkat under åren

Mer om föreställningen

Datum: 22, 24 och 25 oktober 2016
Plats: S:t Jacobs kyrka
Längd: Cirka 80 minuter
Idé: Anis Moin och Gunilla Nordlund

Regi, dramaturgi: Gunilla Nordlund 
Komposition: Anis Moin och Jonas Dominique
Musikaliskt citat: Ylva Q Arkvik, från Arkviks kantat/komposition A Challenge to Humanity: Alla människor har ett hjärta om vi rör vi det då ska de förstå.
Kapellmästare och musikalisk ansvarig: Jonas Dominique

 

Medverkande

Solister/artister/rap/reggae/skådespelare/musiker:
Anis Moin, Chime Arkhang, Gunnel Mauritzson, Ismail Esskalli, Joel Fungula, Isidoro Abramowicz, Marika Lagercrantz, Soucher Choucker, Shipra Nandy, Fuji Hoffmann, Robin Lundberg Tua Åberg, Anna Lindholm Rosendahl, Virpi Pahkinen, Anne Kalmering, Marie Kvernmo  

Chokri Mensi
 
 
Musiker:
Jonas Dominique (bas), Mousa Elias (oud) Mats Klingfors (flöjt), Olof Wendel (cimbalom och slagverk) Debasish Mukherjee, (tablaspelare)

Körer:
Arabisk duo under ledning av Mousa Elias, Domkyrkans goss- och manskör under ledning av Gregory Lloyd, Kuriosa kören under ledning av Karin Bjurvald, Judiska kören Renanote under ledning av Isidoro Abramowicz
 
Gästartist/pianist: Monica Dominique  – och eventuella överraskningar.

Ljud: Mårten Ihre

Ljudeffekter: Oskar Dzwill

Ljus: Dag Engström

Installation: Lotta Melanton, Sten Jensen, Monica Sand

Produktion Vox Pacis - Fredens röst

Här är våra samarbetspartners

VP-Symboler-band_2-3